Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχει Ελλάδα


Η Ελλάδα χάθηκε, κάπου στην κρίση, την οικονομική, την πολιτιστική, την κοινωνική, την πολιτική. Χάθηκε κάπου στα διαγγέλματα του Γεωργίου Παπανδρέου για απειλή της εθνικής ενότητας το 2009 από το Καστελόριζο, σε αυτά του Αντώνη Σαμαρά το 2013 μέσα από το Μαξίμου για τα πρωτογενές πλεονάσματα και στις κραυγές του Χρυσαυγιτών.

Από το 2009, βγαίνουμε από την κρίση. Από το 2009 βλέπουμε το φως στο τούνελ, αλλά αυτό δε μας βλέπει. Βλέπει μόνο κάποιους λίγους, που επωφελήθηκαν από την παρακμή και πάτησαν επί πτωμάτων ή και σκότωσαν, στοιβάζοντας τα νεκρά κουφάρια στις εκατόμβες νεκρών, για να πλουτίσουν. Αυτούς τους επιχειρηματίες τους βλέπαμε κάθε μέρα γύρω μας. Τους ακούγαμε στις ειδήσεις των 9 να παρουσιάζονται σαν εθνικοί σωτήρες που σαν σκυλιά έπεσαν πάνω από τις δημόσιες επιχειρήσεις και άρχισαν να κάνουν το πλιάτσικό τους. Εμείς δε, ζητιάνοι σε όλη την ιστορία, που παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί. Και το κράτος είναι εκεί φροντίζοντας να δώσει στο καθένα αυτό που του αξίζει.

Στην καλύτερη περίπτωση, ο μέσος Έλληνας πολίτης αποκομίζει μία διακοπή του ρεύματος επειδή δε πλήρωσε τα όποια χαράτισια, αλλά μπορεί να αποκομίσει και φυλακή. Οι σωτήρες του έθνους μας από την άλλη, μπλεγμένοι στη διαφθορά και στα σκάνδαλα, θα κάνουν το κομμάτι τους και θα αποχωρήσουν με ελαφρά πηδηματάκια. Μπορεί να επανέλθουν σε κάποια εθνική επέτειο όπου από φέτος θα γιορτάζουμε τα ονόματά τους που γίνονται χορηγοί στις παρελάσεις...

Η Ελλάδα χάθηκε, στις σημαίες τις υποκρισίας που κυματίζουν στις εθνικές επετείους. Μία χώρα που κυβερνιέται από τροϊκες, γερμανούς και τους Βαρδινογιάννιδες κάνει παρελάσεις για να τιμήσει την ελευθερία και το εθνικό φρόνιμα. Όλα αυτά υπό την εποπτεία των ΜΑΤ και άμα σας αρέσει.

Ελλάδα δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο χρήμα και λίγες γεμάτες τσέπες. Έθνος δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η εφημερίδα του Μπόμπολα. Εθνική σωτηρία δεν υπάρχει, υπό το τωρινό πλαίσιο συζήτησης, υπάρχει μόνο σωτηρία των περιουσιών των λίγων και της κυβέρνησης Σαμαρά ώστε να επιβιώσει ως το 2016. Οι περιπέτειες των πολιτών τέλος, γίνονται μόνο υλικό για τα σίριαλ στα δελτία των 8. Καληνύχτα.

ΥΓ. Εμπνευσμένο από το  βίντεο που θα βρείτε εδώ.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου