Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Κάν' το σαν τον Κατίδη


Το παιδί στην παραπάνω φωτογραφία, γνωστό στους περισσότερους νομίζω, είναι ο Γιώργος Κατίδης, παίκτης της Α.Ε.Κ. που λίγους μήνες πριν είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν κατά τον πανηγυρισμό για ένα γκολ που πέτυχε, πλησίασε την κερκίδα και απηύθυνε ναζιστικό χαιρετισμό στο κοινό. Απαντώντας στα αρνητικά σχόλια και την γενικότερη κατακραυγή που ξέσπασε, σε συνοδεία με την αποκλεισμό του από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ο Κατίδης δήλωσε άγνοια για το τι συμβόλιζε ο χαιρετισμός αυτός, προσπαθώντας μάταια να αποποιηθεί χαρακτηρισμούς και την όποια ευθύνη έφερε με την πράξη του αυτή.

Με την πάροδο του χρόνου και τους μήνες που ακολούθησαν, παρακολουθήσαμε την κατηφόρα της Χρυσής Αυγής και τον δημόσιο διασυρμό της, με τα εκατομμύρια των Ελλήνων να έχουν μείνει άφωνοι και κανείς να μη πιστεύει στα ίδια του τα μάτια. Βασικά κανείς δεν ήθελε να πιστέψει το αυτονόητο και αυτό που γνώριζαν μέχρι και οι πέτρες, ότι η χρυσή αυγή ήταν μια ναζιστική οργάνωση και τα μέλη της ήταν κατα κόρον δολοφόνοι. Εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Ή καλύτερα εκπαιδευμένοι βλάκες δολοφόνοι. Ή ακριβέστερα εκπαιδευμένοι βλάκες-φανατισμένοι δολοφόνοι!

Όταν οι Χρυσαυγίτες καλούνται να απολογηθούν στην δικαιοσύνη το παίζουνε κοτούλες και αθώοι. Ένας ένας μπροστά στους εισαγγελείς αποποιείται κάθε ευθύνης και το παίζει ανήξερος, οτι δεν είχε επίγνωση της κατάστασης. Σήμερα χαρακτηριστικά κλήθηκαν στον ανακριτή άλλα τρία μέλη της ναζιστικής οργάνωσης. Παρακολούθησα στις ειδήσεις τις δηλώσεις και τμήματα των απολογιών τους. Πραγματικά οι τύποι μας δουλεύουνε! Για παράδειγμα ο ένας εκ των τριών, Στάθης Μπούκουρας, έφτασε σε σημείο να παρουσιάζει τον εαυτό του ως αντιναζιστή και με κοινωνικές ευαισθησίες! Διαβάστε περισσότερα κι εδώ.

Κλασσικά τέρατα προπαγάνδας. Εξάλλου είναι ευρέως γνωστό ότι τα μέλη της χρυσής αυγής ακολουθούν την τακτική δεν είδες, δεν άκουσες, δε λες τίποτα και καλύπτουν με όποιο δυνατό τρόπο τις πράξεις τους, του κόμματός τους και του αρχηγού τους. Παραθέτω σε αυτό το σημείο και άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών για το καταστατικό τους που έχει διάφορα χρήσιμα και ωραία στοιχεία. Δείτε το εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου