Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Υπό γιορτινό κλίμα η ανάληψη της Ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.!


Πραγματοποιήθηκε χθες η ανάληψη της Ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε τα σχετικά με την ανάπτυξη, την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την πάταξη της διαφθοράς μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα. Νά ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Κοιτάξτε πίσω σας, τι περάσαμε τα τελευταία χρόνια και τι έχουμε γύρω μας. Πάνω στην επιτυχία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και λαοί εκτός Ευρώπης: η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που ήταν άπιαστο όνειρο, ενώ τώρα γίνεται πραγματικότητα. Μία ισχυρή και ασφαλέστερη Ευρώπη είναι εγγύηση για έναν ασφαλέστερο και ισχυρό κόσμο».

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός τόνιζε τα παραπάνω, η Ελληνική Αστυνομία είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας, κυνηγούσε μετανάστες και άστεγους, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, για να τους κρύψει σε κάνα χαντάκι μη τους δούνε οι ευρωπαίοι και σχηματίσουν κακή εντύπωση και ξυλοκοπούσε τους διαδηλωτές που μέσα στη χαρά κατέβηκαν να γιορτάσουν την επιτυχία της χώρας μας καίγοντας σημαίες και φωνάζοντας αντικαπιταλιστικά συνθήματα. Η ελληνική αστυνομία έδωσε άλλο χρώμα στην γιορτινή ατμόσφαιρα αυτή πετώντας χημικά εναντίον των διαδηλωτών.

Παρούσα στην Ελληνική προεδρία και η ΔΤ, που κάλυψε το γεγονός. Στη Δημόσια τηλεόραση όλα πήγαν ρολόι. Εφαρμόζοντας πρωτοποριακές σκηνοθετικές τεχνικές όπως το πάγωμα της εικόνας, η διακοπή του σήματος και η λήψη πλάνων από χιλιόμετρα μακρυά, οι εργαζόμενοι της έδωσαν το δικό τους χρώμα στην τελετή χαράζοντας την στη μνήμη των τηλεθεατών.

Χαρακτηριστικό σημείο της τελετής οι δηλώσεις του Μπαρόζο για τα κόμματα που κυνηγάν τους μετανάστες. Ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε να θυμάται της πανηγυρικές δηλώσεις του για την επανακατάληψη των πόλεων, τα στρατόπεδα φιλοξενίας του Δένδια και ετοιμάστηκε να κλωτσήσει δυνατά τον Μπαρόζο. Ο Μουρούτης όμως τον επανέφερε και τελευταία στιγμή εκεί που σήκωσε το χέρι του ψηλά έτοιμος να βρωντοφωνάξει "Γαμήσου Μπαρόζο" και ο Αντώνης άρχισε να κάνει σπασμωδικές κινήσεις, να ξύνει το κεφάλι του, να κοιτά την ώρα και να ψάχνει τη μαμά του στο κοινό για να τον βγάλει φωτογραφία.

Η Ελληνική προεδρία τέλος σημαδέυτικε από την χορηγία των αυτοκινήτων της Κοσμοκάρ για τη μεταφορά των πολιτικών από και προς το Ζάππειο: 


Χορηγός των Ελλήνων πολιτών για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία που ανέλαβε να τους μεταφέρει με τις κλούβες της στα κρατητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου