Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ναι αλλά στη Σουηδία...

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες σχετικά με την καταβολή του "χαρατσιού" των 25 ευρώ για την εισαγωγή των ασθενών σε νοσοκομεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να περάσει από όλα τα κανάλια για να δώσει εξηγήσεις για το νέο αυτό μέτρο που ισχύει από τις πρώτες μέρες του έτους.

Βέβαια τα γελοία της υπόθεσης είναι πολλά. Πρώτα από όλα ο Άδωνις αυτός καθ' αυτός που έχει σπεύσει να υπερασπιστεί εννοείται με όποιον δυνατό τρόπο μπορεί τα μέτρα τα οποία ο ίδιος πρότεινε ξεκινώντας όπως ανέφερα από τα κανάλια και συνεχίζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέχρι και με το Πασοκ μάλωσε το αγόρι.

Η συζήτηση πήρε έτσι την κατρακύλα. Για κάποιο λόγο όποτε ερχόμαστε σε τέτοιες συζητήσεις μας αρέσει να το ξεφτιλίζουμε το θέμα. Έτσι φτάνοντας στην ουσία του θέματος η απάντηση του υπουργού υγείας στις ενστάσεις που ακούγονται είναι του στιλ: "Ναι αλλά στη Σουηδία γνωρίζετε ότι για να δείτε έναν γιατρό πληρώνεις 33 ευρώ". Συμπέρασμα: "αφού πληρώνουν στη Σουηδία 33 ευρώ γιατί εμάς να μας χαλάσει που θα πληρώσουμε 25 ευρουλάκια;". 

Εύκολες, καραμέλες απαντήσεις, που έμαθε να τις πιπιλάει κάθε ξεφτίλας πολιτικός και να τις αναμασάνε άλλοι αφελείς και φερέφωνα αυτών. Αλήθεια έχω βαρεθεί και κουραστεί να συζητάω τέτοια ανούσια πράγματα ενώ η ουσία του προβλήματος είναι αλλού. Ξεκολλάτε ρε! Εδώ μας έχουν κλείσει τα μισά νοσοκομεία, τα άλλα μισά δεν έχουν γιατρούς και γάζες κι εμείς καθόμαστε και συζητάμε για το αν θα πρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο μιας χώρας που έχει και καλύτερη οικονομία και σύστημα υγείας και προσφέρει περίθαλψη και ασφάλιση στους πολίτες του; Επίσης μη ξεχνάμε ότι στη Σουηδία δεν έχουν τον Άδωνι και είναι κομπλέ...

Και γιατί ακόμη ένα άλλο κράτος να αποτελεί πάντα το πρότυπο για τα όσα θα κάνουμε εμείς; Ποιος λέει ότι αυτοί τα κάνουν καλά όλα κι εμείς πρέπει να τους μιμηθούμε; Ο Άδωνις ε; Εμείς δηλαδή δε μπορούμε να αποφασίσουμε για τη δικιά μας μοίρα; Θα μου πείτε, εδώ βάλαμε τον ίδιο τον Άδωνι υπουργό υγείας. Ε, τα θέλαμε. Ας μάθουμε από τα παθήματα μας επιτέλους τόσα χρόνια και ας στείλουμε τους Αδώνιδες εκεί που πρέπει...

ΥΓ. Οι κεφτέδες είναι αφιερωμένοι όλους εκείνους που μιλάνε για Σουηδίες, Γερμανίες και άλλα κράτη φέρνοντας τα ως παράδειγμα προς μίμηση. Εννοείται συμβολίζουν και τους Αδώνιδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου