Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Τα Θεοφάνεια της Χριστιανικής αγάπης


Ανήμερα τα Θεοφάνεια και σύσσωμη η Ελλάδα κατέβηκε στα λιμάνια, τις θάλασσες, τις λίμνες και τα ποτάμια να γιορτάσει τον αγιασμό των υδάτων. Την ευκαιρία να δείξουν τις κολυμβητικές τους ικανότητες και τα μπράτσα που έχτισαν σκληρά στα γυμναστήρια όλο το χειμώνα, δεν έχασαν οι επίδοξοι κολυμβητές. Καθώς είναι χειμώνας και το καλοκαίρι βρίσκεται πέντε μήνες μακρυά οι γνωστοί ποζεράδες άρπαξαν την ευκαιρία να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του Γενάρη για να χτυπήσουν κάνα γκομενάκι και να εκδηλώσουν την αγάπη τους για τον Χριστιανισμό κυρίως. Η αγάπη τους είναι τόσο μεγάλη που πολλοί αδιαφορούν για τη μπίχλα που επιπλέει στα διάφορα λιμάνια και θάλασσες της χώρας (της Θεσσαλονίκης για παράδειγμα) ενώ τα γκομενιά πέφτουν αβέρτα μετά. Από την μπόχα.

Οι τυπάδες που θα πιάσουν τον σταυρό αφού πλακωθούν στα μπουκέτα για το ποιος θα τον αρπάξει, επισκέπτονται παρέα τα σπίτια του χωριού ή της πόλης για να τα αγιάσουν και να πάρουν κάνα χαρτζιλίκι από τους συμπολίτες τους. Σε άλλα μέρη που δεν υπάρχει θάλασσα ή λίμνη τον σταυρό παίρνει αυτός που θα χαρτζιλικώσει καλύτερα τον παπά. Οι παπάδες μετά είναι ευρέως γνωστό φυσικά οτι διαθέτουν τα χρήματα αυτά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και δεν αγοράζουν ακριβές Mercedes, full extra πακέτο με επιπλέον ηχοσύστημα που να δίνει τα πιο δυνατά μπάσα. 

Η ελληνική κυβέρνηση πατώντας δυνατά πάνω στην αγάπη και την πίστη των Ελλήνων για τον Θεό, αποφάσισε από του χρόνου στο σταυρό να πέφτουν αποκλειστικά οι Έλληνες βουλευτές και οι επιχειρηματίες, δείχνοντας τα μπράτσα τους για να τονίσουν το αρχαιοελληνικό ιδεώδες του "νους υγιής εν σώματι υγιή" και πηγαίνοντας έπειτα από σπίτι σε σπίτι να εισπράττουν τον φόρο των φώτων θυμίζοντας τα χρόνια που οι Τούρκοι εισέπρατταν τα χαράτσια από τα σπίτια των υπόδουλων Χριστιανών υπηκόων. Τα κέρδη θα διατίθενται για το καλό και τη σωτηρία της χώρας που θα σωθεί για άλλη μία φορά με τον πόνο και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Μη σας ξεγελάσουν τα ακριβά αμάξια και οι βίλες που θα έχουν οι αυριανοί πολιτικοί! Με τον κόπο και την αξία τους θα τα αποκτήσουν! Και πάνω απ' όλα όμως με την πίστη τους.

Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα μας, στον Πειραιά φέτος την Χριστιανική της αγάπη εκδήλωσε ομάδα ομοφυλόφιλων που κλείνοντας το μάτι στον Σεραφείμ και τις ομοφοβικές και ρατσιστικές του συμπεριφορές και δηλώσεις αντάλλαξαν φιλιά περνώντας το μήνυμα "Η αγάπη δεν είναι αμαρτία". Στο μυαλό του Σεραφείμ μπήκαν ιδέες να ρίξει ένα δυνατό γλωσσόφιλο στον Άνθιμο αλλά στάθηκε επί της περίστασης και έβαλε μπροστά τις Χριστιανικές ιδέες και αξίες, καταδικάζοντας τους αμαρτωλούς τους ντιντίδες. Αναμένεται η επίσημη αντίδραση του.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης από την άλλη που του απαγορεύτηκε να παραστεί στην τελετή μαζί με άλλους Χρυσαυγίτες διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα από του χρόνου που θα υπάρχουν Χρυσαυγίτες δήμαρχοι κατά την άποψή του θα είναι διαφορετικά. Ας αναμένουμε λοιπόν ακόμη περισσότερη Χριστιανική αγάπη σύμφωνα με τις φαντασιώσεις και τις φιλοδοξίες των νεοναζιστών.

Στη  Ρόδο τέλος μία πενηντάχρονη βούτηξε για να να αρπάξει τον Σταυρό σαν ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς όπως δήλωσε χρειαζόταν χρήματα για την εξόφληση χρεών του συζύγου της που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Και ύστερα κάποιοι χτυπιούνται ακόμη για τα 25 ευρώ και επιμένουν στις όποιες περικοπές.

ΥΓ1. Είναι πραγματικά στενάχωρο να συναντάω στα κοινωνικά δίκτυα 20χρονα άτομα που καταδικάζουν την πράξη αυτή των ομοφυλόφιλων συμπολιτών μας, στρεφόμενα σε ρατσιστικές συμπεριφορές, προκαταλήψεις και ταμπού. Πάντως στις διακηρύξεις του Σεραφείμ  και του Άνθιμου πριν ένα μήνα κανείς από αυτούς δεν αντέδρασε. Παίζει και να τις επικροτούσαν τώρα που το ξανασκέφτομαι. Χριστιανική αγάπη για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου