Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο παραλογισμός του έτους


"Γαμώ το κεφάλι μου μαλάκα, η ανάπτυξη θα έρθει, Wi-fi θα βάλω στην Ελλάς χιονίσει είτε βρέξει!
Κι αν κρυώνετε κι αν τουρτουράτε στον κρύο τον χειμώνα, μαγκάλια ανάψτε σβήσετε καλοριφέρ και τζάκια, και στον αγαπημένο βουλευτή Στουρνάρα κάνω μάκια.
Όποιος πεινάει και φαϊ ζητάει μες στους δρόμους, να πω πως εγώ ο πρωθυπουργός του έριξα τους φόρους.
Σουβλάκι τώρα αγόρασε, φτηνό αλλά και σαρδέλα, όπως αλλιώς θα το λεγε κι ο Νέλσον ο Μαντέλλας."


"Αφεντικό πολύ ωραία τα λες! Εύγε! Πες λίγο με τις ωραίες μαντινάδες του Σμαραγδή και για την τροϊκα λίγο μη μας παίρνουν τη δόξα η Μέρκελ και ο Σοϊμπλε! Άντε γιατί κάποιοι κάποιοι πρέπει να δούνε τι εστί βερίκοκο.
Κομμένα τα φάρμακα, κομμένες οι συντάξεις, κομμένη η περίθαλψη. Άντε και από το ΄14 με 25 ευρώ μέσα στο νοσοκομεία και ας πεθαίνετε. Μη τα θέλετε και όλα πια! ΈΛΕΟΣ! Έ-ΛΕ-ΟΣ!"


"Εγώ Αντώνη θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για όσα έκανες τη χρονιά που πέρασε, για όσα κάναμε μαζί χέρι- χέρι. Καταφέραμε και δώσαμε στη χώρα την πνοή που της αξίζει. Τώρα μπορούν τουλάχιστον να απολάυσουν άξιους πολιτικούς σαν εμένα, εσένα και τον μπουμπούκο εδώ και όχι κάτι άλλους που εκτσογλανίζουν την κοινωνία και την οδηγούν στην παρανομία. Α και δε μου λές! Το καφεδάκι εκείνο να μοιράσουμε τα λεφτά από τα υποβρύχια πότε θα το κανονίσουμε;"


"Ρε παιδιά με ξεχάσατε εμένα; Άντε ελάτε εδώ στης φυλακής τα σίδερα κι εσείς μαζί με τον Λιάππη και τον Τομπούλογλου να οργανώσουμε κάνα αποκριάτικο πάρτι  από αυτά που κάνουμε εμείς στη Χρυσή Αυγή. Να φοράμε στολές τις κου κλουξ κλαν, να κυνηγήσουμε κάνα μετανάστη, κλασσικά πράγματα. Να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές μωρέ. Άντε ρε Αντώνη να επανακαταλάβουμε καμία πόλη που γεμίσαμε πακιστανούς. Α και που ΄στε ρε! Στείλτε και κάναν ελληνάρα βαρή και ασήκωτο στα συσσίτια μας να μας στηρίξει ε..."


"Ουουουουου παλιορατσιστή! Ουουουουουο μακρυά από την κοινωνία μας μη σε αφορίσω κάνα μέλος. Δε ντρέπεσαι. Όλοι στα συσσίτια της εκκλησίας μας. Όλοι εκτός από τους ντιντίδες γιατί πρέπει να έχουμε και την βοήθεια του Θεού. Το χάσαμε το παιχνίδι αλλιώς και ανάπτυξη γιοκ. Αντώνη που ΄σαι ρε....Αυτά τα αυθαίρετα και τα αφορολόγητα που έχουμε εδώ στην εκκλησία θα τα βολέψουμε και φέτος ε;"



"Το 2014 θα είμαστε πίσω με περισσότερες περιπέτειες της Χρυσής Αυγής, περισσότερα ξανθα αγγελούδια και άλλες συνταρακτικές ιστορίες της ελληνικής δημοκρατίας που θα καθηλώσουν το ελληνικό κοινό και θα δώσουν στήριξη στο έργο της κυβέρνησης μας που μας παραχώρησε και τις συχνοτητούλες που τόσο θέλαμε. Αγουτσουγουτσουγουτσου Σαμαρούκο μας!"



ΥΓ. Λίγο πολύ, κάπως έτσι πήγαν τα πράγματα φέτος. Αυτό το άρθρο αποτυπώνει αυτά ακριβώς που ακούστηκαν χοντρικά από τα στόματα πολιτικών κι όχι μόνο. Ανάμεσα σε όλα αυτά δεν ξεχνάμε όμως γεγονότα που συνέβησαν και μας σημάδεψαν όπως τα παρακάτω: κλείσιμο και έφοδος στην ΕΡΤ, Παύλος Φύσσας, βασανιστήρια και χρήση Photoshop, στρατόπεδα συγκέντρωσης, το θράσος των Φαήλων, των Μουρούτηδων και των ομοίων, τη δήμευση των σπιτιών, την αύξηση των φόρων, τη μη κατάργηση των παράνομων χαρατσιών, την μείωση των μισθών, τις απολύσεις,τις εκπτώσεις στην παιδεία, την υγεία, στις ελευθερίες, τα δικαιώματα, τις σοβαρές χρυσές αυγές των Μπάμπηδων και τον Σκαϊ, το ξεπούλημα και την καταστροφή στις σκουριές, τις αυτοκτονίες και τους θανάτους από μαγκάλια, τους θανάτους σε πλοία που βυθίζονται, τις φράουλες στη μανωλάδα, τα αχτύπητα εισιτήρια στα λεωφορεία, τις δήθεν καταδίκες της βίας με το στήσιμο θεωριών των δύο άκρων, τις δήθεν τρομοκρατικές οργανώσεις, τα χαϊδέματα και τα φλερτ με τον φασισμό και σίγουρα πολλά ακόμη που μου διαφεύγουν. 

Καλή μας χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου