Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το προφίλ των σωτήρων μας

Με τις πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν συνεχώς και τη χώρα να βρίσκεται σε έναν πολιτικό αναβρασμό, αποφάσισα να συγκεντρώσω και να σκιαγραφήσω το προφίλ των επιφανέστερων πολιτικών της επικαιρότητας, παρουσιάζοντας συνοπτικά το έργο, τις προσδοκίες και τις προοπτικές τους στον πολιτικό χώρο κι όχι μόνο. Έτσι για να είμαστε ενημερωμένοι πάνω κάτω και να ξέρουμε τι μας γίνεται...

Αντώνης Σαμαράς: Ο τωρινός πρωθυπουργός της χώρας, μετά την αποτυχία της Πολιτικής Άνοιξης σαν παράταξη, έκανε την καρδιά του πέτρα, επέστρεψε στη Ν.Δ. και ανέλαβε από τον Μάιο του 2012 να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Μετά από πολλή προσπάθεια και με τη συμβολή και άλλων δυνάμεων, η χώρα έπεσε πιο χαμηλά από ποτέ, ξεφτιλίστηκε και διχάστηκε και η έξοδος από τη κρίση μοιάζει στα μάτια εκατομμυρίων πολιτών πιο μακρυά από ποτέ. Μόνο ο Αντώνης τη βλέπει να έρχεται παρέα με τον Στουρνάρα και την υπόλοιπη παρέα. Μετά το τσιγάρο γυρίζει και στον Βενιζέλο.
Έργα και κατακτήσεις του τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, η κατασπάραξη της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου τομέα, το κλείσιμο της ΕΡΤ, μια ισοπέδωση της χώρας άνευ προηγουμένου και ένα πολλά υποσχόμενο Free Wi-Fi εγγύηση της σωτηρίας μας!

Προσδοκίες: Να μην γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.
Προοπτικές: Να δουλέψει σε μία πιτσαρία που θα σκίσει! Με Free Wi-Fi.


Αλέξης Τσίπρας: Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λογικά μέλλοντας πρωθυπουργός. Από το 2012 μπήκε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας έτοιμος να ξεκινήσει με το λαό στο πλάι του μία επανάσταση, μία εξέγερση και έχοντας έντονα αντιμνημονιακές θέσεις για να φτάσει στα τέλη του 2013 να συναγωνίζεται το ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι τελικά πιο αντιμνημονιακός.
Έφτασε γενικά τον ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα μειοψηφίας στη θέση της αντιπολίτευσης και κατάφερε να στρέψει τα media και την κυβέρνηση εναντίον του. Πάρα πολύ καλά αλλά κάπου χάθηκε η μπάλα στην πορεία.

Προσδοκίες: Να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.
Προοπτικές: Αρχηγός σε ομάδα Cheer-leader!   


Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αν και δε γούσταρε πολύ τη Ν. Δημοκρατία και τον Σαμαρά, αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί του για να σώσει ότι μπορεί να σωθεί από το αμαρτωλό κόμμα του. Αγχώδης και καθόλου ψύχραιμος, προσπαθεί να κρυφτεί (η πουτάνα) και η χαρά δεν το αφήνει. Όταν οι άλλοι τον κατηγορούν για τα σκάνδαλα τους κάνει καθρεφτάκι. Όταν τον ρώτησαν για το σκάνδαλο με τα υποβρύχια είπε ότι δεν έκανε τίποτα αυτός και  ότι ο Τσίπρας φταίει για όλα.
Κατάφεραν να θαφτούν όσο δε πάει με τον Σαμαρα πριν τις εκλογές αλλά τα βρήκαν τα αλάνια. Καλή καρδιά πάνω απ' όλα! Σίγα έτσι κι αλλιώς όλοι μαζί τα φάγαμε λένε οι δικοί του. Κατάφερε επίσης να φτάσει το ΠΑΣΟΚ στον πάτο εκεί που δεν υπάρχει πιο κάτω.

Προσδοκίες: Να αποδειχθεί πόσο μαλάκας είναι ο ελληνικός λαός και να βάλει ξανά το ΠΑΣΟΚ στη βουλή. Ή τουλάχιστον να την κάνει με αεροπλάνο αν δε γίνει το πρώτο.
Προοπτικές: Φυλακή με τον Μιχαλολιάκο παρέα.


Άδωνις Γεωργιάδης: Ο αγαπημένος τηλεβιβλιοπώλης που έχει κερδίσει τις καρδιές όλων των ελλήνων. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κατάφερε να κάνει μία σχετικά μικρή τούμπα, για τα δικά του δεδομένα και από εκεί που έθαβε τον Σαμαρά ενώ ήταν στο ΛΑΟΣ, να γίνει από τα μεγαλύτερα γλυφτρόνια του. Σήμερα εδρεύει στη θέση του υπουργού Υγείας κι έχει αναλάβει να συντηρήσει και να προστατεύσει τις γιαγιάδες που ψηφίζουν ΝΔ.
Κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να καταστρέψει το σύστημα υγείας της χώρας. Κατέχει ακόμη ρεκόρ περισσότερων θανάτων κατά τη θητεία του σαν υπουργός υγείας. Φήμες λένε ότι θα συμπεριληφθεί στα ρεκόρ γκίνες για τις περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις από κάθε άλλον πολιτικό, αλλά και για τις περισσότερες μαλακίες που έχουν ειπωθεί σε κλάσματα δευτερολέπτων.

Προσδοκίες: Να γίνει τηλεοβιβλιοπώλης στο πλάι του Πρεντεντέρη.
Προοπτικές: Να καταλήξει στο ψυχιατρείο μαζί του.


Φώτης Κουβέλης: Αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς, που συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Ιούνη του 2013. Από τις εκλογές του Μαΐου και ο ίδιος και το κόμμα του δε ξέρουν τι θέλουν και περνάνε μία κρίση προσωπικότητας αλλάζοντας μεριά και παίρνοντας το μέρος όλων, ανάλογα με το πώς θα τον ξημερώσει.
Κατάφερε να κάνει τις περισσότερες κωλοτούμπες κομματικά και να συνδέσει το όνομα του κόμματος του με την πιο ακροδεξιά κυβέρνηση που γνώρισε η σύγχρονη Ελλάδα.

Προσδοκίες: Ναι, μεν, αλλά. Συγκυβέρνηση να 'ναι και ότι να 'ναι.
Προοπτικές: Να γίνει ένα γλυκούλι πουτανάκι.


Πέτρος Τατσόπουλος: Το μαύρο πρόβατο του ΣΥΡΙΖΑ και η μεγαλύτερη ντροπή του κόμματος. Έχει τραβήξει πολλάκις τα φώτα της δημοσιότητας με τις δηλώσεις για τις διαφορετικές θέσεις του σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη της αντιπολίτευσης. Θυμίζει επίσης κλασσικό παράδειγμα ΠΑΣΟΚτσή που ψηφίζει πλέον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα αγαπά του παλιό του κόμμα και φλερτάρει μαζί του. 
Έχει καταφέρει να κάνει ρεζίλι τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερες φορές από κάθε άλλον εκεί μέσα. Επίσης ισχυρίστηκε κάποτε ότι γάμησε τη μισή Αθήνα.

Προσδοκίες: Να γαμήσει την άλλη μισή.
Προοπτικές: Να βλέπει youjizz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου