Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πάει και ο Οκτώβρης (Τσίρκο)

Κάγκελα και ΜΑΤ παντού

Καλό μας μήνα λοιπόν. Έλειψα μερικές ημέρες γι' αυτό θα πάρουμε τα γεγονότα που παραλείψαμε τον Οκτώβρη αναδρομικά. Πολλά ωραία έγιναν τον μήνα που πέρασε. Δεν είχαμε βέβαια τον χαμό του Σεπτέμβρη αλλά η χώρα μας συνέχισε να θυμίζει τρελοκομείο. Η τηλεόραση μας απέκτησε επιτέλους καινούρια σίριαλ. Η μεγάλη επιτυχία της σειράς "Χρυσή Αυγή" συνεχίστηκε, με τους έλληνες πολίτες να παρακολουθούν καθηλωμένοι. Οι απίστευτες αποκαλύψεις συνεχίζονται ενώ κανείς δεν πιστεύει ακόμα για τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Αναμένουμε τις εξελίξεις και τις  ανατροπες σε μία ιστορία που θα συνεχίσει να προσφέρει ψωμί στα ελληνικά κανάλια.

Στους τηλεοπτικούς δέκτες έκανε την εμφάνιση του και ένα καινούριο γεγονός που καθήλωσε το ελληνικό κοινό. Η απαγωγή της μικρής Μαρίας, με τις αποκαλύψεις για το εμπόριο ανηλίκων να πάνε και να έρχονται συγκίνησαν και καθήλωσαν τους τηλεθεατές. Οι έλληνες πολίτες έμειναν άναυδοι και με αυτές τις αποκαλύψεις μη πιστεύοντας ότι αυτά τα πράγματα συμβάινουν στη χώρα αυτή, λες και ποτέ στις πόλεις κανείς δεν είχε παρατηρήσει παιδάκια να ζητιανεύουν και ποτέ δεν πήγε ο νους μας στο κακό. Α ναι! Και ποτέ κανείς από αυτούς που τώρα κλαίνε δε κλώτσησε παιδάκια για να φύγουν από το μαγαζί που καθόταν για καφέ. Όχι, όχι.



Εννοείται ότι το τσίρκο με την καταδίκη της βίας συνεχίστηκε, η κόντρα Σύριζα- ΝΔ σταθερή αξία στα πάνελ των ειδήσεων με εκπροσώπους των δύο κομμάτων να γκαρίζουν και να χτυπιούνται γιατί στην Ελλάδα όποιος φωνάζει πιο δυνατά έχει δίκιο. Κανείς δε μπορούσε να αφήσει έξω από το τσίρκο αυτό καραγκιόζηδες σαν τον Άδωνι που με θράσσος κυκλοφούν και φτύνουν στα μούτρα απολυμένους και ανύμπορους οικονομικά (και νοητικά) πολίτες. Και αυτοί να το γουστάρουν.

Τα τανκς του Βαρδινογιάννη

Το μεγαλύτερο τσίρκο που έζησα εγώ πάντως ήταν αυτό της παρέλασης την 28η Οκτωβρίου. Φτάνοντας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, άρχισα να μυρίζω την καμμένη βενζίνη από τα τανκς, την οποία χορήγησε ο Βαρδινογιάννης για να πάρει καμία φοροαπαλλαγή για να καλύψει τα ακάλυπτα και γιατί έτσι μπορεί, αφού έχει λεφτά και εσύ είσαι μαλάκας. Πλησιάζοντας προς την παραλία το κλίμα γινόταν όλο και πιο βαρύ. Όχι απραίτητα από τα καυσαέρια και την παρουσία των τανκς που κατέκλεισαν τη γύρω περιοχή. Ούτε και από τους 3.000 αστυνομικούς που κατέκλεισαν την περιοχή. Ήταν μάλλον από τον άπλετο πατριωτισμό, την ελευθερία και την περηφάνεια που ένιωθα για τη χώρα μου. Αυτή με τους πολίτες που κάθονται στιβαγμένοι πίσω από τα κάγκελα μη μπορώντας να κυκλοφορήσουν ελευθερα στην πόλη τους. Αυτή που δεν έχει λεφτά για να ταϊσει τα παιδιά της, να στηρίξει την παιδεία της, να πληρώσει τους εργάτες της αλλά οχιιιιι....παρέλαση θα κάνουμε και με το παραπάνω για να επιδείξουμε τη στρατιωτική μας δύναμη και ας μην έχουν λεφτά οι πολίτες να ζεστάνουν τα σπίτια  τους τώρα που έρχεται χειμώνας.

Πάντως οι πολίτες τα θέλουν μάλλον. Γουστάρουν κοροϊδία και σκλαβιά. Την ημέρα εκείνη δεν ακούστηκε ούτε ένα "ΟΧΙ". Αντίθετα ακούσαμε πολλά "Ναι σε Όλα" που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Μόνο κάτι γιαγιάδες είδα να φωνάζουν, που μάλλον αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι γίνεται ενώ εμείς οι υπόλοιποι γουστάτουμε υποταγή. Γι' αυτά είμαστε, για να βλέπουμε τις παρελάσεις μας πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ, με ένοπλους μπάτσους να μη μας αφήνουν να κυκλοφορούμε ελεύθεροι να πάμε ούτε στα σπίτια μας. 

Η θέα μας στην παρέλαση και ο ένοπολος αστυνομικός

Φάτε τα λοιπόν και καλό χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου