Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Αποσύνθεση


Λίγες μέρες πριν τις κάλπες και στον πολιτικό χώρο κυριαρχεί η σύγχυση. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τρομερό αδιέξοδο και όλα προμηνύουν την κατάρρευσή της.  Ο Βενιζέλος δείχνει πιο απεγνωσμένος από ποτέ κάνοντας δηλώσεις για αποχώρηση από την κυβέρνηση σε περίπτωση ισοπέδωσης της παράταξής του (που έτσι θα γίνει), προσπαθώντας να μειώσει με οποιοδήποτε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε εμφάνιση τους στα ιδιωτικά κανάλια δεν χάνει την ευκαιρία να προσπαθεί να αναδείξει τη δήθεν καταστροφή που θα κατακλύσει τη χώρα σε περίπτωση εκλογής του και την αβεβαιότητα που θα υπάρχει. Λες και τόσα χρόνια η χώρα δεν υπέφερε πολλά και κολυμπούσε στη σταθερότητα που η κυβέρνηση Σαμαρά κατασκευάζει και ορίζει οτι έχει επιτευχθεί. Ο κόσμος δεν βλέπει και δεν μπορεί να κρίνει μάλλον...

Μου φαίνεται πραγματικά τρομερό πώς μία τόσο βάρβαρη, αντισυνταγματική και διεφθαρμένη κυβέρνηση έχει επιβιώσει αν λάβει κανείς του υπόψιν την πολιτική που έχει ακολουθήσει, το αντίκτυπο στην κοινωνία, την καταπάτηση του συντάγματος και τις τελευταίες αποκαλύψεις με τον Μπαλτάκο. Σε αυτές ήρθαν να προστεθούν και οι αποκαλύψεις των Financial Times για τη συνάντηση στις Κάννες όπου στήθηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους σε συνεργασία με τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά η αντικατάσταση του Παπανδρέου από τον Παπαδήμο και το στήσιμο της επόμενης κυβέρνησης. Ακόμη  αποκαλύφθηκε πώς είχε προβλεφθεί η γραμμή που θα ακολουθούσε η Ευρώπη σε περίπτωση που στις εκλογές του 2012 έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το λεγόμενο "σχέδιο Ζ".

Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μία κυβέρνηση ζωντανών νεκρών που εξ αρχής βρωμούσε σάπιο. Από το σκανδαλώδες στήσιμό της, τα πρόσωπα που την απάρτισαν, την εφαρμοζόμενη πολιτική και το αντίκτυπό της στην κοινωνία, την προπαγάνδα και το παρασκήνιο στη δικαιοσύνη και τη Χρυσή Αυγή, μέχρι και τις ιδιωτικοποιήσεις και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχία της χώρας, η κυβέρνηση αυτή, αλλά και αυτές που προηγήθηκαν, οδήγησε στην αποσύνθεση τη χώρα. Και τώρα φαίνεται πώς ήρθε ο καιρός που οι πολιτικοί που παρασίτησαν την χώρα σάπισαν τόσο, που απειλούν την επιβίωση της και των πολιτών φυσικά.

Τον τελευταίο καιρό μπροστά στον φόβο για δριμύτατη εκλογική ήττα η κυβέρνηση Σαμαρά προχώρησε στην πιο ξεδιάντροπη προεκλογική εκστρατεία διαφημίζοντας πλεονάσματα, έξοδο στις αγορές και από την ύφεση ακόμη, κάτι το οποίο δεν χρειάζεται να διαψευστεί από μεγάλους οικονομολόγους καθώς αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην κοινωνία και το κράτος. Όταν έχεις 28% ανεργία και μία χώρα που μαστίζεται από την φτώχεια, όταν εξακολουθείς να ξεπουλάς σκανδαλωδώς την κρατική περιουσία, βλέπε ελληνικό, αιγιαλούς, αεροδρόμια και άλλα, δεν δύναται να  εξακολουθείς να μιλάς για ανάπτυξη και succes story, παρά για στυγνή δολοφονία. Τα δε κοινωνικά μερίσματα, αποτέλεσαν ένα πυροτέχνημα ξεφτυλίσματος, που τελικά στόχευε σε λίγους και εκλεκτούς, αν και επικοινωνιακά παρουσιάστηκε σαν δώρο προς την πολιτεία.

Σύμμαχοι στην όλη απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. που σε κάθε περίπτωση εξυμνούν τον Σαμαρά και τη δήθεν σταθερότητα που μόνο αυτοί τη βλέπουν, ενώ από την άλλη λασπολογούν και κινδυνολογούν εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, λες και αυτός είναι υπέυθυνος για τη μέχρι τώρα κατάντια της χώρας. Επιλεκτική αμνησία θα έλεγα προς το παρόν. Έχει πλάκα να παρακολουθείς όλα αυτά και να ακούς δηλώσεις του τύπου "η ψήφος δεν είναι παιχνίδι" λες και οι πολίτες δε μπορούν να καταλάβουν τι είναι καλό για τη χώρα και μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που μας έφεραν ως εδώ, θα μας σώσουν.

Μας περνάν ξεκάθαρα για ηλίθιους. Ας τους αποδείξουμε το αντίθετο λοιπόν.

Σίγουρα ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς φοβούνται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μετά από την πιθανότατη επερχόμενη συντριβή τους κανείς δε θα μπορεί να τους ξεπλύνει. Το ξέρουν καλά και οι ίδιοι και γι' αυτό προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί. Μαζί με την αποσύνθεση που έχουν οδηγήσει την κοινωνία αυτοκαταστράφηκαν και οι ίδιοι. Ήταν θέμα χρόνου. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου