Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Περιμένοντας το "λιμενικό"


Οι εξελίξεις έτρεχαν αυτό τον καιρό που βρισκόμουν μακρυά από τον Ονειρο-πόλο. Οι ημέρες που πέρασαν ήταν αρκετά συνταρακτικές με πολλές κακές και κάποιες καλές στιγμές. Πάντα όταν συμβαίνει ένα συμβάν που αφορά την κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο της ΕΡΤ ή ένα άλλο οποιοδήποτε συμβάν σαν αυτά που μας έχουν απασχολήσει όλους τον τελευταίο καιρό, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη δράση και τις αντιδράσεις των πολιτικών αλλά και των πολιτών της χώρας μας. Είναι ενδιαφέρον γιατί, πέρα από τις αντιδράσεις τους, αυτοί οι άνθρωποι είναι που δρομολογούν πολλές φορές και τα γεγονότα και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά. Και το θράσος τους μοιάζει να μην έχει κανένα όριο. Ο σεβασμός τους, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα, όπως τον θάνατο κάποιου, μοιάζει να είναι μηδενικός. Η βλακεία τους πάνω από όλα είναι ανεξάντλητη. 

Τον τελευταίο καιρό πάντα οι κινήσεις της κυβέρνησης μία προς μία με εκπλήσσουν και με αφήνουν άφωνο. Πάντα θα κάνουν κάτι το οποίο, ο αθώος μου ίσως νους, να μη το χωράει και να μην το δέχεται για κοινωνικούς, πολιτικούς, ηθικούς, συναισθηματικούς ή οποιουσδήποτε άλλους λόγους. Τις ημέρες που πέρασαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων γέμισαν με εικόνες νεκρών ανθρώπων, να βυθίζονται στα  νερά του αιγαίου. Οι άντρες του λιμενικού ήταν εκεί και φρόντισαν ώστε 12 άτομα, ανάμεσά τους και 9 παιδιά να πνιγούν. Ακολούθησαν οι απάνθρωπες δηλώσεις του Ν. Δένδια για "τραγικής ποιότητας μεταναστών" που δέχεται η Ελλάδα ενώ τα Μ.Μ.Ε. ήρθαν για να βεβηλώσουν και να συκοφαντήσουν τους νεκρούς μετανάστες.

Ακολούθησαν οι σεισμοί στην Κεφαλλονιά, με τους κατοίκους της να χάνουν τα σπίτια τους και τον Αντώνη Σαμαρά να επισκέπτεται το νησί ξεκινώντας την προεκλογική τους εκστρατεία. 

Τις επόμενες ημέρες ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Από την άλλη, μία δημοσιογράφος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ πριν λίγες ημέρες για δημοσίευση ενός άρθρου της εφημερίδας της κυβέρνησης, το οποίο είχε δημοσιευτεί στην...εφημερίδα της κυβέρνησης και βαφτίστηκε όλως παραδόξως απόρρητο από τις αρχές, καταδικάζοντας την εν λόγω κυρία. Αυτή είναι η Ελληνική μας δικαιοσύνη.

Η Ελληνική αστυνομία επίσης διέπρεψε τις ημέρες αυτές, καλώντας στα αστυνομικά τμήματα μαθητές σε συνεργασία με διευθυντές των σχολείων όπου φοιτούσαν, γιατί συμμετείχαν σε καταλήψεις. Οι αστυνομικοί ανέκριναν τους νέους ρωτώντας τους τι ψηφίζουν οι γονείς τους, αν ανήκουν σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο και ποια η σχέση τους με καθηγητές που συμμετείχαν στις απεργίες των προηγούμενων μηνών. Οι μαθητές αυτοί λέγεται ότι θα αποκλειστούν από τις πανελλήνιες λόγω τις συμμετοχής τους στις καταλήψεις.

Η σοβαρή μας Ελληνική αστυνομία ακόμη κατέθεσε μήνυση κατά της τηλεοπτικής εκπομπής "Ελληνοφρένεια" καθώς όπως αναφέρεται από τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αχαϊας που την κατέθεσε, η εκπομπή σατιρίζει και παρουσιάζει σαν γελοίους τους αστυνομικούς, ενώ αυτοί είναι όλοι σοβαρά άτομα και ασκούν το καθήκον τους, προστατεύοντας τον πολίτη και διασφαλίζοντας την δημόσια τάξη.

Αυτά ήταν πάνω κάτω τα δυσάρεστα νέα μαζί με την ανακοίνωση της μετονομασίας της Χρυσής Αυγής σε Εθνική Αυγή σε περίπτωση αποκλεισμού της από τις εκλογές.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι κάηκαν κάτι διόδια στη μαλακάσα, ότι κάποιοι αγρότες ξεκίνησαν απεργίες με μπλόκα σε δρόμους και ότι δραπέτευσε ο Κ. Σακκάς. Και από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα πάρουν τον πούλο στις επερχόμενες εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου