Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ποιος μας κυβερνάει;


Χρόνια τώρα στην Ελλάδα κυριαρχεί μία απογοήτευση, μία γκρίνια και ίσως ένα μίσος ενάντια στους πολιτικούς. Οι πολιτικοί που μας κατάντησαν έτσι, οι πολιτικοί που μας ξεφτίλισαν, οι πολιτικοί που αναιρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, οι πολιτικοί που μας ξεπούλησαν και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά. Δε λέω καλά τα λέει ο λαός εν μέρει αλλά από την άλλη κιόλας όλα του φταίνε και τελικά τίποτα δε του φταίει και η χώρα βυθίζεται σε έναν αέναο κύκλο στασιμότητας, μιζέριας και γκρίνιας. 


Οι δήθεν υπαίτιοι στα μάτια του λαού συνεχίζουν να μας κυβερνούν ενώ κανείς δεν στέκεται εμπόδιο στο έργο τους. Αλήθεια αναρωτιέμαι 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο πώς είναι δυνατό να μας κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., τα κόμματα που ξεπούλησαν την χώρα, τους πολίτες της και το μέλλον τους, που βούτηξαν  στη διαφθορά και που έχουν εγκαθιδρύσει στη χώρα ένα νέου τύπου νομιμοποιημένο αυταρχικό πολίτευμα. Αλλά η απάντηση είναι σχετικά απλή νομίζω και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξόφθαλμη στην Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο. Δε μας κυβερνούν οι πολιτικοί μας.

Ας ξεκινήσουμε από τις Αμερικανικές εκλογές, όπου την χρηματοδότηση των υποψηφίων αναλαμβάνουν εταιρίες και κολοσσοί και τράπεζες. Οι χρηματοδότες έτσι εκφράζουν την συμπάθεια και την στήριξή τους στον εκάστοτε υποψήφιο αναμένοντας τις ανταμοιβές τους από την επομένη των εκλογών, μέσα από νομοσχέδια, παροχές και συμφωνίες. Παρακολουθήσαμε έτσι διάφορες εταιρίες και ιδιαίτερα εταιρίες που σχετίζονται με την ασφάλεια ή τραπεζικούς κολοσσούς να απλώνουν τα πλοκάμια τους σε κάθε γωνιά του κόσμου διατυμπανίζοντας την φιλελεύθερη πολιτική την οποία εφαρμόζουν χεράκι χεράκι με τις κυβερνήσεις, για το "καλό του τόπου".

Στην Ελλάδα δεν είχε εφαρμοστεί παρόμοια πολιτική "νόμιμα" τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά όλοι κάτι ξέρουν για τους Τσοχατζόπουλους και το ΠΑΣΟΚ εν γένει, για σκάνδαλα και μίζες με πολιτικούς και παπάδες, για την περιβόητη υπόθεση της Siemens, τις λίστες Λαγκάρντ και ο κατάλογος δεν τελειώνει ποτέ. Υπήρχε ένα διαρκές κρυφό φλερτ του επιχειρηματικού κόσμου με την πολιτική ελίτ της χώρας μας εδώ και δεκαετίες και εδώ που τα λέμε δεν το έχουν και κρυφό καμάρι. Αντίθετα το διατυμπανίζουν μέσα από  νομοσχέδια και εξυπηρετήσεις, ξεπουλήματα, παροχές και συνεργασίες. Κάποια πρόχειρα παραδείγματα, το χάρισμα τουλάχιστον 1 δις Ευρώ στον κ. Βαρδινογιάννη, η προσπάθεια ξεπουλήματος εκτάσεων όπως η περιοχή του Ελληνικού σε επιχειρηματίες όπως ο κ. Λάτσης σε τιμή κόστους και οι εξυπηρετήσεις του κ Μελισσανίδη μέσα από νομοσχέδια και ξεπουλήματα για το άνοιγμα των επιχειρήσεων του.

Δεν χρειαζόταν φαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει μία "νόμιμη" στήριξη των επιχειρηματιών προς τους πολιτικούς καθώς τα δούναι και λαβείν κάτω από τα τραπέζια της βουλής πήγαιναν μία χαρά. Αλλά οι καιροί δυσκολεύουν και η οικονομική κρίση χτυπά και τα κόμματα τα οποία πλέον θα αναζητούν χορηγούς με την ντουντούκα. Στο όνομα της διαφάνειας λοιπόν, ψηφίστηκε λίγες ημέρες πριν ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την ονομαστική ενίσχυση των κομμάτων. Έτσι, όπως στους σπόνσορες των Αμερικάνικων εκλογών βλέπαμε να φιγουράρουν ονόματα όπως η Goldman Sachs και η Citigroup, στο άμεσο μέλλον πιθανότατα να δούμε την Motor Oil ή και κάποιο από τα "μεγάλα κανάλια". Παράλληλα θα παρέχονται όχι μόνο οι αυτονόητες εξυπηρετήσεις αλλά και φοροαπαλαγές με την σφραγίδα της κυβέρνησης στους καταθέτες. Η υποκριτική αυτή διάταξη, που απλά κρύβει τον ελέφαντα κάτω από το σεντόνι βάζει στο στόχαστρο τα μικρότερα κόμματα και ιδιαίτερα αυτά που είναι απέναντι από το σύστημα, υποβιβάζοντας τον χαρακτήρα και την πολιτική τους αυτοτέλεια. 

Αναλογιζόμενοι έτσι όλα αυτά και κάνοντας μία σούμα μπορούμε να κατανοήσουμε ποιοι μας κυβερνούν. Αυτοί που κατέχουν το χοντρό χρήμα, τις επιχειρήσεις, τα "Μεγάλα" μέσα ενημέρωσης και  πλέον θα αποκτήσουν και με "έννομα" τον έλεγχο των κομμάτων. Από εδώ και πέρα οι ειδήσεις για "κουμπαράδες" στην κυβέρνηση για τον χρηματισμό ώστε να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας θα μας συγκινούν ακόμη πιο λίγο. Πιθανότατα δε φτάνει και ποτέ στα αυτιά μας μία τέτοια είδηση. Εκτός αν καταλάβουμε ποιος είναι πραγματικά ο εχθρός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου