Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Οι εξελίξεις στην Αμφίπολη συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον! Καθηλωμένο το τηλεοπτικό κοινό.

Ο Ιωάννης-Βαπτιστής Πρετεντέρης (πλήρες όνομα) ποζάρει δίπλα στον τύμβο

Δυναμικά ξεκίνησε η νέα τηλεοπτική σεζόν με την Αμφίπολη να παραμένει στην κορυφή της θεματολογίας των τηλεοπτικών καναλιών και σε πάσης φύσεως εκπομπή. Το ένδοξο παρελθόν των αρχαίων ημών προγόνων φαίνεται ότι θα μας κρατήσει καθηλωμένους στους τηλεοπτικούς δέκτες για καιρό ακόμη καθώς την επιτυχία της Αμφίπολης φαίνεται να ζήλεψαν και τα ευρήματα στα Αντικύθηρα που διεκδικούν πλέον επάξια μία θέση δίπλα στη μεγαλοπρέπεια του Μακεδονικού τάφου στα δελτία των οχτώ. Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν χιλιάδες Έλληνες τον Πρετεντέρη να ποζάρει με duckface και να κάνει ice bucket challenge μέσα στον τάφο στην πρεμιέρα την εκπομπής Ανατροπή. Από την άλλη, ενδιαφέρον παρουσίασαν τα ευρήματα στα Αντικύθηρα τα οποία παρατηρήσαμε μέσα από τις υποβρύχιες Selfie των ειδικά εκπαιδευμένων Ελληναράδων δυτών.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της ανέφερε νιώθει βαθύ δέος από τα ευρήματα, συνταραγμένη και ότι σε βάθος χρόνου η κοινωνία, η τοπική οικονομία και ο πολιτισμός θα ωφεληθούν. Τα ίδια ακριβώς έγραψε και στο σκέφτομαι και γράφω του ο μικρός Κωστάκης που πάει τρίτη δημοτικού. Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε και μία άμεση πρόβλεψη και τα εκατομμύρια των επισκεπτών που θα κατακλύσουν την Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι σπάζοντας και το φετινό ρεκόρ των 20 εκατομμυρίων, σπάζοντας τη μιζέρια, τη γκίνια και την κλάψα και τον λαϊκισμό, βουλιάζοντας την χώρα από τουρίστες και βγάζοντας την από την κρίση.

Το πλήθος των ευρημάτων τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει αίσθηση στου πολίτες καθώς ποτέ άλλοτε στη χώρα μας δεν έγιναν τόσες ανασκαφές και ποτέ δεν ανακαλύπτονταν ευρήματα ανάλογης αρχαιολογικής αξίας. Τώρα πλέον τα κανάλια δε χωράν τα ρεπορτάζ στα δελτία τους και οι τηλεθεατές δηλώνουν συγχυσμένοι από το πλήθος των ειδήσεων και τις αναφορές στη λέξη "ευρήματα" . Η κυβέρνηση πάντως δηλώνει αποφασισμένη να φέρει στο φως το ένδοξο παρελθόν μας και να το μετουσιώσει σε κλειδί για την μελλοντική μας εξέλιξη σαν χώρα. Πηγές αναφέρουν ότι μελετάται η επιβολή ΕΝΦΙΑ σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, ο οποίος φόρος θα καταβληθεί σταδιακά από τους κατοίκους των περιοχών που θα βρίσκεται ο εκάστοτε τάφος μιας και θα επωφελούνται άμεσα από αυτόν.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν από την φυλακή ο κ. Μιχαλολιάκος και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς πλέον οι Έλληνες τηλεθεατές δεν παρακολουθούν Τούρκικα και άλλα ξενόφερτα πράγματα και εστιάζουν την προσοχή τους στο ένδοξό μας παρελθόν. Ο κ. Μιχαλολιάκος παρατηρώντας τα νέα ψηφιδωτά που ανακαλύφθηκαν υπογράμμισε πως αποτελούν απόδειξη ότι η σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο και ότι ο ίδιος είναι εθνικοσοσιαλιστής και όχι ναζιστής.

Τα αρχαιοελληνικά σύμβολα της Αμφίπολης

Εγώ από την άλλη φανταζόμουν τον τύμβο της Αμφίπολης να καταρρέει την ώρα που ο Πρετεντέρης ήταν μέσα και στη συνέχεια να παρακολουθούσαμε ζωντανά την προσπάθειά τους να απεγκλωβιστεί όπως στην ταινία "Buried", ενώ στους ώμους του θα κρεμιόταν η μούμια. Εκεί να δεις ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου