Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Λαγοί με πετραχήλια


Όλα μοιάζουν με ένα καλοστημένο σόου, κάτι σαν μία  αμερικάνικη υπέρπαραγωγή όπου η καλή κυβέρνηση ήρθε να σώσει την πολιτεία από μία τρομακτική απειλή που εμφανίστηκε ξαφνικά και ο Σαμαράς με τον Δένδια και όλο το υπόλοιπο τσίρκο σαν ήρωες ήρθαν να την εξοντώσουν. Το τσίρκο συνόδευσαν και τα κανάλια που εξύμνησαν την κυβέρνηση για τον αγώνα της αυτόν και πολλοί έκαναν πως ξέχασαν τους αγώνες που έγιναν τα τελευταία 20+ χρόνια, όταν η ύπαρξη μίας τέτοιας οργάνωσης τους βόλευε και συνεχίζει να τους βολεύει και να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αυτά τα ανάλυσα συνοπτικά και στο προηγούμενο άρθρο μου για να μη τα επαναλαμβάνω και μακρηγορώ.

Σήμερα μάθαμε ότι η δικαιοσύνη άφησε ελεύθερο Κασιδιάρη, Μίχο και Παναγιώταρο με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα ο Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της καταβολής του ποσού των 50.000 Ευρώ και την απαγόρευση της εξόδου από την χώρα. Έτσι θα μπορεί πιο άνετα να σκοτώσει κι άλλους ανθρώπους Έλληνες και μη ή να εκπαιδεύσει και άλλους δολοφόνους για να το κάνουν. Οι βουλευτές προχώρησαν σε προκλήσεις κατά των δημοσιογράφων σήμερα και δήλωσαν ότι μόνο οι σφαίρες θα τους σταματήσουν.

To πρόσωπο των ανθρώπων αυτό το ξέρουμε καιρό. Τίποτα δε πρέπει να μας αιφνιδιάζει με τις συμπεριφορές τους. Και για ότι μέλει γενέσθαι κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν ήξερε πλέον. Ούτε πρίν τα τελευταία γεγονότα κάποιος λογικός άνθρωπος μπορούσε να το πει αυτό αλλά καθεστωτικά Μ.Μ.Ε και κυβέρνηση αυτό έδειξαν. Τώρα θα αρχίσουν να μασάν πάλι τα λόγια τους.


Ο Κασιδιάρης είναι πάντως ένα άτομο που έπρεπε να καταδικαστεί εδώ και καιρό. Είτε για τις δημόσιες δηλώσεις, είτε για τις δημόσιες επιθέσεις, είτε για δολοφονικές πράξεις που ήταν γνωστές. Η σημερινή ήττα της δικαιοσύνης δεν είναι η μοναδική, καθώς πριν λίγο καιρό είχε προηγηθεί ακόμη μία. Αναλυτικά στο αφιέρωμα του Unfollow εδώ. Το κατηγορητήριο του ήταν βαρύ και μπορείτε να το βρείτε εδώ. Βέβαια δε χρειαζόταν αυτό για να καταλήξει κάποιος ότι αυτό το άτομο το μόνο που αξίζει είναι η φυλάκιση. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα και τις παρακάτω δηλώσεις του:


Η δικαιοσύνη φάνηκε να κάνει τα στραβά μάτια σε τέτοια και όμοιά τους γνωστά σε όλους μας περιστατικά. Πολλές και οι επιθέσεις κατά μεταναστών που βγήκαν τώρα στη φόρα, αφού το θέλησε η κυβέρνηση. Βέβαια όταν ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει για λιντσάρισμα του Πάχτα ο εισαγγελέας παρενέβη και ακολουθεί δημόσιος διασυρμός. Φαίνεται  λοιπόν η δικαιοσύνη να επεμβαίνει μόνο  όταν το θέλει η κυβέρνηση.

Τι να υποθέσουμε δηλαδή; Ότι η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη τάζουν στο λαό λαγούς με πετραχήλια; ΌΧΙ ο λαός ζήτησε το λογικό και το δίκαιο. Η δημοκρατία το απαίτησε. Η Νέα Δημοκρατία έκανε το σόου της τελικά. Και έμεινε μόνο στα λόγια και στο κλέψιμο προσωρινών εντυπώσεων. Και στο τέλος της άσχημης πλάκας αυτής ο μόνο ο "Λαγός" κατέληξε στον Κορυδαλλό 


«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή» δήλωνε χθες από τις Η.Π.Α. ο κ. Σαμαράς. Σήμερα το πρωί τα πράγματα φάνηκαν να παίρνουν άλλη τροπή και πολλά ερωτήματα άρχισαν να δημιουργούνται. Ο Σαμαράς δήλωσε ακόμη ότι θα αντιμετωπίσει την «ακραία αντιπολίτευση που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ». Ίσως όλα αυτά να δείχνουν τη συμπάθεια του πρωθυπουργού και του επιτελείου του προς τη ναζιστική Χ.Α. και την τάση να τρέφουν όλο και περισσότερο τη λεγόμενη θεωρία των δύο άκρων που διαλαλούν και στην οποία φαίνεται να θέλουν να δώσουν σάρκα και οστά, πολεμώντας όποιον αντιτίθεται στις ακραίες πολιτικές της κυβέρνησης. Το θέμα είναι να μιλήσει ο λαός, όπως ανέφερα και άλλη φορά, καθώς κυβέρνηση και δικαιοσύνη χωλαίνουν. Θα το κάνει; Τα πράγματα φαίνονται να παίρνουν συνεχώς μία περίεργη πλοκή και δε ξέρω που θα καταλήξει αυτό το κακόγουστο αστείο εις βάρος δημοκρατίας και των πολιτών της χώρας αυτής. Καθώς αυτοί που την πληρώνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά είμαστε εμείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου