Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Το μίσος για τη Ζωή.

Τους τελευταίους μήνες, το μίσος και η προπαγάνδα των ελληνικών Μ.Μ.Ε. έχει στραφεί ολοκληρωτικά εναντίον όσων στέκονται σθεναρά και εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις αντιμνημονιακές τους θέσεις, αλλά και το "Όχι" του δημοψηφίσματος, θέτοντας εμπόδια στις επιλογές της "Πρώτη Φορά Αριστερά" κυβέρνησης. Το πρόσωπο το οποίο δέχεται κυρίως τη λυσσαλέα αυτή επίθεση δεν είναι άλλο από την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μιχαηλίδης/ SOOC
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι ένα πρόσωπο το οποίο  χρειάζεται φυσικά υπεράσπιση. Στόχος αυτού του κειμένου δεν θα ήταν ποτέ αυτός. Η ίδια έχει αποδείξει πολλές φορές πως μπορεί να προστατέψει τόσο τον εαυτό της, όσο και τα πιστεύω, το πρόγραμμα του κόμματος της, το δίκαιο αλλά και τον λαό τον οποίο εκπροσωπεί. Αυτό το οποίο χαίρει προσοχής είναι φυσικά η αναμενόμενη αλλαγή στάσης των ελληνικών Μ.Μ.Ε. απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων. Με την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης και την μετατροπή του "Όχι" του δημοψηφίσματος σε "Ναι", μετά την ουσιαστική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μνημονιακό κόμμα, μόνο εμπόδιο στη σταθερή μνημονιακή πορεία της χώρας και αυτοί που διακυβεύουν το μέλλον της, είναι πλέον ένα μικρό μέρος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ,  οι επονομαζόμενοι "τρελοί" του ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηρίστηκαν ακόμη και από στελέχη εντός του κόμματος, αλλά και  από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μεγαλύτερο μέρος των πυρών δέχτηκε. όπως είναι γνωστό, η Πρόεδρος της Βουλής.


Τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα, είδαμε δημοσιεύματα τα οποία προσπαθούσαν με τον πιο χυδαίο, άκρως προσβλητικό και επιπλέον σεξιστικό τρόπο να επιτεθούν και να αμαυρώσουν το πρόσωπο της. Δεν αναφερόμαστε σε κάτι άλλο βέβαια από τα δημοσιεύματα της Κontra News, τα οποία καλούσαν τον άντρα της κ. Κωνσταντοπούλου "να την μαζέψει". Είδαμε ακόμη στο "Πρώτο Θέμα" δημοσίευμα, με παρόμοιο σεξιστικό χαρακτήρα, το οποίο με δόλιο τρόπο αναφερόταν στις διακοπές της, ενώ ο πρωθυπουργός την έψαχνε μανιωδώς, όπως αναφέρεται, για να ανοίξει την Βουλή και να ψηφιστεί το τρίτο Μνημόνιο.

Η ολομέτωπη αυτή επίθεση δεν είναι καθόλου πρωτοφανής για τα δεδομένα της εποχής μας. Ακολουθεί πιστά την γνωστή συνταγή λάσπης, παραπαληροφόρησης και προπαγάνδας, την οποία τα ελληνικά μέσα έχουν επιδείξει με τον πιο έκδηλο τρόπο τα τελευταία χρόνια, κατά της Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω, παρά ένα μόνο μήνα πριν για να θυμηθούμε τα αίσχη, τα ψέματα και την τρομολαγνεία που διασπείρονταν στο Ελληνικό κοινό. Τα ελληνικά Μ.Μ.Ε (παλιάς και νέας μνημονιακής κοπής), οι ιδιοκτήτες αλλά και οι εκπρόσωποί τους, όντας ικανοποιημένοι από την έκβαση των διαπραγματεύσεων και με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκαταλέγεται πλέον στις μνημονιακές δυνάμεις, ακολουθούν μια κατά μέτωπο επίθεση κατά  της προέδρου και άλλων προσώπων εντός του κόμματος και της κυβέρνησης, τα οποία προσπαθούν να τηρήσουν στο ακέραιο τις θέσεις τους. Η δε κυβέρνηση, που μέχρι πρότινος υπόσχονταν πόλεμο στους καναλάρχες, φαίνεται να προτιμά να συμπλεύσει μαζί τους και αντί να υπερασπιστεί τα μέλη της προτιμά να τα διασύρει, εξασφαλίζοντας έτσι και την παραμονή της στην εξουσία.

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που την κατηγόρησαν εντός του κοινοβουλίου αλλά και του ίδιου του κόμματος της για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, ή για παρακώλυση του έργου της κυβέρνησης, την ώρα μάλιστα που το νέο μνημόνιο ερχόταν προς ψήφιση με διαδικασίες express, κάτι που προφανώς είχε καταδικαστεί παλιότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ προς όλες τις κατευθύνσεις σαν αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό. Η κ. Κωνσταντοπούλου πράττοντας τα δέοντα, προσπάθησε να τηρήσει τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές και συνταγματικές διαδικασίες που προβλέπονται, προκαλώντας την οργή εντός και εκτός κυβέρνησης. Κάτι που έχει επαναληφθεί πολλάκις κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών καθώς οι πράξεις της φαίνεται ενοχλούν και να αποτελούν εμπόδιο προς κάθε κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, το οποίο αναγνωρίστηκε και χαιρετίστηκε από τον ΟΗΕ, σαν ένα εργαλείο αμφισβήτησης του χρέους το οποίο έχει φορτωθεί ο ελληνικός λαός, έμεινε στο ράφι όμως από την κυβέρνηση, ώστε να μην προκληθεί η οργή των εταίρων μας. Έτσι, αυτοί που κάποτε κόπτονταν να φύγει η κ. Μέρκελ μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας στροφή 180 μοιρών στρέφονται κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με βλέψεις την απομάκρυνση από τη θέση της Προέδρου και την "εξόντωση" της όπως φαίνεται να δήλωσε ο κύριος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δε σεξιστικά σχόλια συνεχίζονται να αναπαράγονται τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Τα Μ.Μ.Ε., όπως έχουν αποδείξει εξ αρχής με το περιστατικό με το βενζινάδικο, μέχρι και τα τελευταία συμβάντα με την ψήφιση του μνημονίου στο προσκήνιο, φαίνεται να είναι έτοιμα να λασπολογήσουν και να αναπαράγουν όποια πληροφορία έχουν στα χέρια τους, μη τηρώντας ούτε τα στοιχειώδη της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αρκεί να εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους. Στόχος τους δεν είναι να ενημερώσουν ή ο έλεγχος της εξουσίας, αλλά η επιβίωση τους σαν επιχειρήσεις, εξοντώνοντας όποιον στέκεται εμπόδιο στα πολιτικά τους πιστεύω και τις επιδιώξεις. Τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα πλάι σε κάθε κυβέρνηση η οποία θα προστάτευε τα συμφέροντα και θα εξασφάλιζε την επιβίωση τους. Έτσι χέρι- χέρι φαίνεται να οδεύουν πλέον κυβέρνηση και καναλάρχες. Και ο κανιβαλισμός συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου